Kan Viking igjen bli storebror?

Det gjenstår ti kamper av årets Eliteserie i fotball. Viking ligger i ingenmannsland uten muligheter for å kjempe om Europacup-plasseringer, men befinner seg ei heller i reell nedrykksfare. Det viktigste i serieinnspurten blir igjen å overta rollen som storebror i Rogaland.

Åttende plass med 27 poeng er fasiten for Vikings retur til norsk fotballs gjeveste selskap når det gjenstår ti kamper av årets sesong. Dermed har Bjarne Berntsen og hans spillere med all sannsynlighet klart å beholde plassen i Eliteserien. Forhåpentligvis, i alle fall for alle i Stavanger, er Viking tilbake for godt. Åtte poeng ned til Ranheim på kvalifiseringsplass og 11 poengs forsprang til Sarpsborg på direkte nedrykk bør ikke kunne sløses bort i den siste tredjedelen av sesongen. Men med 11 poeng opp til Odd på tredjeplass og seks poeng til Rosenborg på fjerdeplass er det heller ingen som forventer store byks oppover på tabellen.

Kilde: Pixabay

Med en kvartfinale i cupen i slutten av september kan det også være at Bjarne Berntsen velger å prioritere mellom kamper i innspurten. Helt uvesentlig er nok likevel ikke den endelige tabellplasseringen for siddisene. To poeng bak Viking, på niende plass, befinner nemlig FK Haugesund seg. Haugesunderne har godtet seg voldsomt over Vikings manglende prestasjoner de seneste sesongene, og derfor er det helt sikkert både spillere og ledere på SR-Bank Arena som gjerne ser at «måkene» fra Karmøy forblir bak på tabellen – også når alle sesongens 30 kamper er spilt.

Slik ser de to lagenes siste kamper ut:

Viking

FKH

Odd (h)

Mjøndalen (h)

Vålerenga (b)

Brann (b)

Mjøndalen (h)

Kristiansund (b)

Stabæk (b)

Rosenborg (h)

Tromsø (h)

Molde (b)

Kristiansund (b)

Strømsgodset (h)

Lillestrøm (h)

Bodø/Glimt (h)

Haugesund (b)

Viking (h)

Rosenborg (h)

Sarpsborg (b)

Brann (b)

Odd (h)

Faktisk ser de to kampprogrammene ikke helt ulike ut, men det er én vesentlig forskjell. Mens FK Haugesund har de antatt sterkeste motstanderne spredt ut over de ti kampene, får Viking to av de tøffeste motstanderne i de to siste serierundene. Her kommer et Rosenborg med internasjonal fotball i benene til Viking stadion. Om RBK fortsatt har gullmuligheter gjenstår å se, men et friskt tipping tips hos bet365 i skrivende stund er trønderne til odds 26 som Eliteserie-vinnere. I siste serierunde skal Viking på besøk til Bergen og vestlandsderbyet mot Brann.  

Hvis vi i tillegg legger merke til at de to Rogalands-rivalene møtes i Haugesund i tredje siste spillerunde, kan vi hurtig forestille oss at det kan bli en dramatisk kamp om retten til å kalle seg storebror i Rogaland. Dersom det fremdeles er «kamp om Rogaland» når Viking kommer til Haugesund stadion den 10. november kan kampen bli en ny klassiker de to lagene i mellom. Det omvendte oppgjøret i Stavanger endte for øvrig i en kjedelig 0-0-forestilling.

Kilde: Wipedia

Både Viking og FKH skal imidlertid i aksjon i cupens kvartfinaler i slutten av september (mot henholdsvis Aalesund og Mjøndalen). Med mange av de antatt sterkeste lagene utslått er cupen en gylden mulighet for alle de gjenværende lagene – en cupfinale på Ullevaal er kun to kamper unna. Dersom lagene spiller seg videre kan dette komme til å bli avgjørende for hvor mange poeng som sankes i Eliteserien i løpet av høsten, for det spørs om ikke alle resterende cupkamper kommer til å prioriteres før samtlige av de gjenværende seriekampene.

Siste gang Viking var best i fylket var i 2015. Siden den gang har FKH vært sine rivaler i sør overlegne. 

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball