Klarer Viking opprykket?

Viking kjemper en durabelig kamp om å komme seg tilbake til Eliteserien, og således var det sure tapet mot bunnlaget Florø en strek i regningen. De mørkeblå har allikevel fortsatt skjebnen i egne hender, siden de skal møte både Aalesund og Mjøndalen i sesongavslutningen.

Begge disse kampene går på bortebane, og Viking må dermed betraktes som en outsider i opprykkskampen, siden laget lå på tredjeplass med bare fem kamper igjen. I tillegg mistet mange fotball tips på bet365 noe av troen på Viking etter at Leo Østigard forsvant til engelsk fotball. Østigard var nemlig en viktig brikke i forsvaret, og de fleste tippe-ekspertene spådde derfor at klubben kom til å slite etter at han forsvant. Løsningen ble å hente en spiller fra engelsk Championship, og islendingen Axel Oskar Andresson har vist seg som en habil erstatter, til tross for tre baklengs mot både Florø og Sandnes.

Har Bjarne en opprykksplan?

Bilde: Wikipedia

Andresson har vært en solid forsterkning

Islendingen kan derfor være en god spiller å bygge et nytt Viking-lag rundt etter et eventuelt opprykk. Andresson har dårlige utsikter for spilletid i England, men det virker som han bare er interessert i å skrive kontrakt med Viking hvis laget tar steget opp i Eliteserien. Viking har tross alt hatt gode erfaringer med utenlandske midtstoppere tidligere, og vi kan nevne alt fra finnene Hannu Tihinen og Toni Kuivasto til Indridi Sigurdsson.

Andre profiler må også stå fram

Et lite lyspunkt i kampen mot Florø var at Tommy Høiland lagde to mål. Viking er helt avhengige av at jærbuen leverer på topp i sesongavslutningen, og det fortoner seg en smule merkelig at de  lot Mathias Bringaker gå til Start før sesongen. Alternativene på topp er ikke mange, men vi må heller ikke glemme at Viking tross alt er det mestscorende laget i OBOS-ligaen. 55 mål på 25 kamper burde vært mer enn nok til å lede serien, men hele 36 baklengsmål viser hvor skoen trykker. Dette er for eksempel hele 20 baklengs flere enn Mjøndalen, som toppet tabellen fem serierunder før slutt.


Tommy Høiland virker å ha scoringsformen inne, og kanskje blir det kvalifisering mot Sandnes?

Bilde: Wikipedia

To viktige måneder

Oktober blir nemlig de to viktigste månedene for Viking på 30 år. Situasjonen kan godt sammenlignes med det klubben opplevde i 1988, hvor det var mirakelet i Haugesund som sendte siddisene opp på bekostning av Start. Dette ble etterfulgt av cupgull i 1989 og klubbens siste seriegull to år senere. Det er faktisk mulig at klubben ikke hadde eksistert i dag hvis den ikke hadde greid opprykket den gangen. Situasjonen i 2018 er ikke like desperat, men det er ingen tvil om at et nytt år i OBOS-ligaen blir tungt for alle de involverte i Jåttåvågen. Flere av de rutinerte spillerne er på vei bort, og selv om det stilles økonomiske midler til rådighet, er ikke dette ensbetydende med at Viking kan hente mange klassespillere. De fleste er nemlig lunkne til å spille på nivå 2 i Norge, noe som betyr at det blir veldig viktig for Viking å rykke opp allerede denne høsten.

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball