Hvem kan Viking møte til playoff?

 

Eliteserien har bydd på flere overraskelser, og bunnstriden er jevnere enn den har vært på mange år. Holder Viking på tredjeplassen, er det med andre ord mange potensielle lag de kan møte til en playoff-kamp.

Alt tyder på at Sandefjord Fotball ender på direkte nedrykk, men før sommerpausen er det kun to poeng som skiller 15. - 12. plass. Dette kan føre til noen spennende oppgjør, hvor noen sannsynligvis vil være bedre for Viking enn andre.

Mange gode muligheter

Stabæk, som pr. dags dato ligger på nedrykkskvalifisering, var ett av få lag Viking klarte å slå i fjorårets eliteserie-sesong. Faktisk bidro Stabæk til hele 4 poeng for Viking, da det ble uavgjort på Nadderud og hjemmeseier på Viking Stadion.

Toni Ordinas har slitt med å skape stabilitet i det unge Stabæklaget, noe som førte til at han i juni måtte tre til side, og dersom ikke Henning Berg klarer å få orden på ungguttene, kan dette være et godt alternativ for å sikre Viking en plass i Eliteserien 2019.

 

Kilde: Steindy via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Lillestrøm ligger på plassen rett over Stabæk og holdt også på å rykke ned i 2017-sesongen. Lite tyder på at de er på bedringens vei, og også her går det rykter om at treneren sannsynligvis er på vei ut. Hvis ikke noe veldig spesielt skulle skje, er sannsynligheten stor for at LSK vil få store utfordringer med å høste poeng under høstsesongen.

Dette kan være bra for Viking, for selv om det kun ble ett poeng mot dem i 2017-sesongen, må man helt tilbake til 2012 for å se sist LSK slo Viking i Stavanger under en eliteserierunde.

Fortsatt muligheter for direkte opprykk

Med så mange overraskende nyheter i både Eliteserien og Obos-ligaen, har det vært vanskelig å drive med tipping resultater. F.eks er det umulig å si om Viking havner på direkte opprykk eller ikke. Med kun tre poeng som skiller 5. - 3. plass og fire poeng fra Vikings tredjeplass og opp til tabelltoppen, er det helt åpent før sommerpausen. Dette gjør at en sterk høstsesong kan bety direkte opprykk, samt at det er små marginer som kan avgjøre om Viking må bruke et ekstra år nede i norges nest beste fotballdivisjon.

Vi håper selvfølgelig at guttene skal prestere, og med hele 1 - 6 mot Strømmen og seks poeng på de to siste kampene, er det mye som tyder på at Viking kan være på vei til en toppform vi ikke har sett på lenge.

Vil Bjarne Berntsens menn klare det?

Med plass til over 16 000 personer og en av norges eldste og mest tradisjonsrike fotballkulturer, er det klart at Viking hører hjemme i Eliteserien. Dette er også Bjarne Berntsen fullt klar over, og alt annet enn opprykk vil være en total fiasko.

 

Kilde: Simenhjort via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Med bunnstriden som foregår i Eliteserien, er det også flere lag som vil slite mot et Viking-lag på sitt beste, noe som gjør at det hele kan se veldig positivt ut. Likevel skal man ikke ta noe for gitt, og med fjorårets sesong friskt i minne, kan vi bare håpe på at årets høstsesong blir mye bedre.

 

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball