Hele Madla gleder seg

Det var knyttet stor spenning til NFFs oppsett av den første NM-runden. De fleste lokale klubbene i Stavanger-området ønsket seg selvsagt Viking som motstander, og denne gangen falt valget på bydelsklubben Madla.

De blåhvite spiller for tiden i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, som er det fjerde øverste nivået i det norske seriesystemet. Laget gjennomførte en veldig god fjorårssesong, og det er imponerende å se at Madla ligger høyere i seriesystemet enn større klubber som Randaberg og Ålgård.

Viking ble belønningen

Viking er riktig nok ikke hva det engang var, men det er ingen tvil om at det er en fjær i hatten å motta byens falmede storhet til førsterundekamp. Madlas ambisjon foran denne sesongen er å stabilisere seg på nivå fire i den norske seriepyramiden, og forhåpentligvis tar mange turen innom stadion og støtter laget økonomisk. Fokuset til Bjarne Berntsen og Viking er naturligvis å rykke opp fra 1. divisjon, og den oppløftende serieåpningen mot Kongsvinger kan føre til at vi ikke får høy odds på mange Viking-seire i OBOS-ligaen denne sesongen. Laget er selvsagt også store favoritter blant alle tippe-ekspertene mot Madla, men vi trenger ikke å gå lenger tilbake enn til fjorårets sesong, hvor siddisene ble slått ut av Egersund i den andre runden.

 

Kan denne gjengen ta innersvingen på Viking?

Bilde: Facebook

Lokaloppgjør i okka by

Det er derfor interessant å se hva Egersund og Eiger har i gjære i den første runden, fordi dette var de eneste klubbene som ikke ønsket Viking som motstander. Snarere ønsket de to erkerivalene å møte hverandre, og det forventes godt over 1000 tilskuere i Idrettsparken. EIK anses som en outsider i opprykkskampen i 2. divisjon denne sesongen, noe som betyr at Eiger fra to divisjoner under blir en klar underdog i dette oppgjøret.

 

Det er stille før stormen før lokaloppgjøret i Egersund.

(CC BY-SA 2.0) av Sam Ose / Olai Skjaervoy

Knokkelkamp på Lassa

Vidar og Vardeneset er på ingen måte verdens beste venner, og særlig sistnevnte har utmerket seg med noen ganske så selvsikre medieuttalelser de siste sesongene. Det hele toppet seg i fjor høst hvor laget rykket opp til nivå 4, og VBK går definitivt inn i oppgjøret mot Vidar med god tro på seier. De rødkledte fra Lassa er godt befestet som nr. 2-klubben i Stavanger, og et nytt cupeventyr hadde heller ikke vært å forakte denne sesongen. Det er også nærliggende å tro at vinneren av dette oppgjøret blir satt opp mot Viking i den andre runden, forutsatt at de mørkeblå kommer seg helskinnet gjennom mot Madla.

Lykkes Sandnes Ulf endelig i cupen?

Sandnes Ulf har gjort en god jobb med å etablere seg i norsk fotball, men hver sesong har laget blitt tidlig utslått i cupen. I år har de en ny mulighet, og det første hinderet blir Sola på bortebane. Disse lagene møttes også for fire år siden, og da gikk de svart-hvite sensasjonelt videre til den andre runden på gaukenes bekostning. Sandnes er således innstilt på revansje denne gangen, og de lyseblå har en veldig fin mulighet til å ta seg greit videre til den neste runden, men lagets tilhengere trenger neppe å bestille hotellrom i Oslo den første helgen i desember.

 

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball