Er 2018 Vikings år?

Source: Viking_Stadion.JPG, Photo: Jarle Vines (CC BY SA 3.0 NO)

Nedrykket som svir

Men kan ikke si at Viking har hatt en knallsesong i 2017. Selv om klubben fra Stavanger har klart å holde seg i Eliteserien frem til nå, må de endelig innse realiteten; nemlig nedrykk. Dette blir en forandring for Viking. Laget har nemlig vært i Eliteserien (Tippeligaen) siden 1988, altså 29 år, uten å tenke på nedrykk, før de nå befinner seg et sted de ikke har vært på nesten 30 år.

Man vil kanskje tro at et slikt lag, som har vært såpass lenge i Eliteserien vil kunne leke seg i divisjonen under. Men lag som Mjøndalen og Sandnes Ulf vil nok være store hindere for Viking, da de begge søker etter opprykk i 2018.

Hva nå, Viking?

Den største utfordringen til Viking i OBOS-ligaen er ikke bare motstanderne. Det er at de må passe på å holde Eliteserien-’’nivå’’, og ikke bli dratt inn i spillestilen til divisjonen under. Ikke ligge på latsiden, rett og slett. Spiller de som de har pleid i alle årene frem til i år, så vil opprykk fra OBOS-ligaen ikke være en drøm, men også en realitet.

Men selv om laget har vært Eliteserie-materiale, så betyr ikke det at det ikke har skodda litt i år. Med både svakt forsvar, dårlige taktikker og pinglete angrep, så har de lidd tap som 1-7 mot Vålerenga, 0-4 mot Sogndal og 0-3 mot Tromsø. Dette er dårligere enn vi ha sett tidligere, og laget med trener burde virkelig skjerpe seg for å komme seg opp til nivået de er vant til.

Mellom sesongene. Hva skjer?

Hvem vet hva som vil skje imellom sesongene. Selv om Viking ble slått ut av forrige NM av Egersund (1-3) så har de alltids sjansen til å vise seg litt frem i 2018 før ligaen begynner igjen. Kanskje de da får hentet inn litt av tilliten de hadde fra fansen før nedrykket?

Følg nøye med på Viking under NM, og også under flere treningskamper for å se at ildsjela er på vei tilbake til laget. OBOS-ligaen er ikke et sted de kommer til å bli.

Vikings opphenting

2018 blir nok Vikings år, der de får vist at de virkelig er et topplag. Det blir nok en prøvelse, men Viking er et kvalitetslag, så her er det bare å følge med!

Om tilliten til Viking ikke har falt helt ned i gulvet, så er det mulig å satse på hvem som kommer til å vinne OBOS-ligaen i 2018. Med flere år bak seg i Eliteserien så ligger det nok i kortene at Viking FKs lille visitt ned i OBOS-ligaen gjelder kun for 2018, og at Viking i 2019 vil stille sterkere enn noen gang tilbake der de hører hjemme, nemlig Eliteserien.

For noe underholdning mellom sesongene, så lønner det seg å følge med på treningskamper og NM. 

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball