Hundvåg best på «øynå»

Hundvåg best på «øynå»

 

8. juni var det duket for litt av et prestisjeoppgjør på feil side av bybrua, og det ble Hundvåg som stakk av med alle poengene mot rivalen Buøy. Hele 257 tilskuere hadde funnet veien til Hundvåg kunstgras på en onsdagskveld for å bivåne at hjemmelaget økte avstanden ned til de blå og hvite lillebrødrene til fire poeng.

Begge lagene har allikevel fått en god start på sesongen i 4. divisjon avdeling 1, og lagene bør være gode nok til å unngå nedrykksstrid. Det skal allikevel godt gjøres å utfordre Egersund 2 og Klepp i toppen utover høsten, men etter seieren mot Buøy la Hundvåg seg bare ett poeng bak andreplasserte Klepp. Det er allikevel bare vinneren av avdelingen som rykker opp til Regionalligaen, og det spørs om noen av øylagene har ambisjoner om dette for øyeblikket.

 

Hundvåg er for tiden best på venstre side av bybrua.

Bilde: UPSID3DOWN

Fire Stavanger-lag i avdeling 1

I tillegg til de to øylagene representerer også Hinna og Sunde Stavanger i denne avdelingen, og hos Mr Green kan du følge terminlisten og aktuell odds på kampene som spilles i sørfylket. Verdt å merke seg er at man får veldig høy odds på å tippe at kampene ender uavgjort. Oddsen for dette utfallet ligger ofte godt over firetallet, og betting på fotball er derfor en spennende fritidssyssel på dette nivået. Det er allikevel en grunn til at oddsen er satt såpass høyt, og i skrivende stund er det tre lag som foreløpig ikke har spilt uavgjort på de ti første seriekampene.

 

Det står mye på spill når Stavanger-lagene entrer banene i lokalfotballen.

Bilde: Robin Rimbaud

Dette betyr allikevel ikke at kamper ikke ender uavgjort, noe som illustreres av at Randaberg, Sunde og Rosseland står med tre uavgjorte kamper så langt. Randaberg har kanskje vært den største skuffelsen til nå i sesongen, og laget fra den grønne landsbyen har spilt uavgjort i tre av fem hjemmekamper og bare scoret to mål på eget gress. Trener Erik Fuglestad lovte før sesongen at laget skulle underholde i hjemmekampene, men så langt har de ca. 50 trofaste tribunesliterne på Randaberg stadion fått lite å juble for.

Vardeneset imponerer i avdeling 2 

I avdeling 2 spiller lag fra både sør- og nordfylket, og Vardeneset har inntatt tabellteten etter ti kamper. De røde fra Tasta bydel har imponert så langt, men både Skjold og Kopervik fra nordfylket følger hakk i hæl. Deretter må vi ned til syvendeplass for å finne neste Stavanger-lag på listen. Vaulen er nok godt fornøyd med å spille på dette nivået, og «Beach Boys» bør ha mer enn nok kvalitet til å styre inn til en plass midt på tabellen denne sesongen. Forhåpentligvis kan det også bli lokaloppgjør mot Hinna igjen neste år. 

Denne avdelingen virker også å være langt mer ujevn enn avdeling 1, og særlig har det gått hardt utover Avaldsnes så langt. Karmøy-laget har bare tatt ett poeng på ti kamper, og gikk nylig på et syvmålstap borte mot serieleder Vardeneset. Det gjenstår riktignok 16 kamper, men Avaldsnes virker å være et av få lag i Rogaland som for øyeblikket sliter enda mer enn flaggskipet i Jåttåvågen.

 

Følg oss på facebook

Tippeligaen

Siste fra Stavangerfotball